Ako si uvoľniť tlak v ušiach?

Je to celkom jednoduché. Vedeli ste, že vaše uši sú spojené s krkom? Vaše stredné ucho je uzavretá komora, ktorá obsahuje malé kosti, ktoré prenášajú zvuky na nervy vo vašom vnútornom uchu.

Keď dôjde k zmene tlaku mimo vášho tela (napríklad pri jazde na vysoký kopec alebo pri zmene tlaku v kabíne lietadla), ventil vo vašich Eustachových trubiciach sa otvorí a tlak sa vyrovná.

Mnohí ľudia odporúčajú prehltnúť alebo fúkať, zatiaľ čo si držíte nos, aby ste si prečistili uši... To preto, že vaše nosné dutiny sú spojené s vašou Eustachovou trubicou. Keď sú vaše dutiny upchaté alebo podráždené, môžu sa vaše Eustachove trubice hlienom tiež zablokovať. To je dôvod, prečo vám fľaša Sinus Rinse pomôže vyčistiť aj uši. A nie je to tým, že si nerozoznám nos od ucha! Preplach nosa pomôže uvoľniť aj vaše upchaté Eustachove trubice.

Aj potápači sú si vedomí tejto časti tela, ktorá otvára Eustachove trubice, rovnako ako ostatní ľudia si uvedomujú napr. svoje prsty. Pokúste sa vyčistiť si uši opakovaným jemným fúkaním ústami pri sučasnom držaní nosa. Pomocť môže aj žuvať žuvačku a zároveň držať nos a fúkať.

Image00006

Foto: cistynos.sk

Ak trpíte upcahtým sluchovodom, odporúčame vám ClearCanal.